Drumul vinului pornește din localitatea Sâniob, de la centrul informațional ce a fost realizat prin proiectul integrat.
Traseul se parcurge călare, turiștii având posibilitatea să fie însoțiți de un ghid/călăuză – cunoscător al locurilor, care le poate furniza informațiile necesare. Excursia poate fi organizată fie individual, fie cu un grup de turiști.
Primul popas este în pădurea Sâniob. Popasul are două componente: foișor cu loc de stat şi vatră de foc și un adăpost şi loc de odihnă pentru cai. Ambele sunt acoperite cu șindrilă din lemn. Structura este de asemenea pe lemn, autentic al zonei în apropierea cărora se amplasează pivnițele tradiționale ale localnicilor, turiştii având o posibilitate de degustare de vin şi de a afla mai multe despre tradiţiile viticole de la localnici.
Traseul se continuă prin pădurea Sâniob până la Dealul Viilor din Sâniob.
Mai departe, drumul vinului duce la Pădurea Iepurești, comuna Sâniob, şi Pădurea Sântimreu, comuna Sălard, lângă care se găsesc pivnițele tradiționale din Sântimreu.
În această zonă, se găseşte al doilea popas turistic. Popasul are două componente: foișor cu loc de stat şi vatră de foc și un adăpost şi loc de odihnă pentru cai. Ambele sunt acoperite cu șindrilă din lemn. Structura este de asemenea pe lemn, autentic al zonei.
Dealul Viilor din comuna Diosig este următorul punct de atracție turistică, merită văzut.
Traseul se îndreaptă, mai apoi, pe teritoriul comunei Sălard, unde turiștii pot ajunge la Dealul Viilor.
Aventurile prin podgoriile Barcăului se încheie ajungând din nou în localitatea Sâniob, la centrul informațional.
Traseul cuprinde indicatoare multilingve, amplasate strategic, care vor arăta direcţia de mers către cel mai apropiat obiectiv turistic.
Popasul are două componente: foișor cu loc de stat şi vatră de foc și un adăpost şi loc de odihnă pentru cai. Ambele sunt acoperite cu